ˣ
  • 0

POLITIKA ZASEBNOSTI


Zagotavljanje zasebnosti

Podjetje  ALVO GLOBAL d.o.o., je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine www.airlaidandluxury.com

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval v spletni trgovini, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje ALVO GLOBAL d.o.o. teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Podjetje lahko podatke posreduje samo partnerjem, ki skrbijo za vzdrževanje spletne strani in nam nudijo gostovanje in parterju, ki nam omogoča izvedbo naših storitev, to je dostavna služba in računovodstvu. Zaupali jim bomo ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, telefonsko številko in e-poštni naslov.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami. Vaše osebne podatke hranimo na način, ki je skladen z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov, in samo toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namenov, za katere so bili zbrani. Podatke hranimo v ustrezno zaščitenih podatkovnih bazah na podlagi izrecne privolitve posameznika ali na podlagi zakonsko dopustnih namenov.
 
Uporaba vašega email naslova:
 
Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prekličete svojo registracijo in prenehate uporabljati spletno trgovino. To lahko storite tudi tako, da podjetju ALVO GLOBAL d.o.o., pisno na e-naslov: info@alvo-global.com ali po pošti na naslov: ALVO GLOBAL d.o.o., Zg. Bitnje 283, 4209 Žabnica, Slovenija pošljete odjavo od prejemanja e-novic.
 
Izključitev odgovornosti
 
Podjetje ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je podjetju pri registraciji posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke, ki se nanašajo na uporabnika.
 
Pravice uporabnikov oziroma strank po splošni odredbi GDPR
 
Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve
Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. (Po zakonu iz 6.b člena GDPR – obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe (obdobje hrambe: 10 let), ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe (obdobje hrambe: 5 let)).

Pravica biti informiran
Od podjetja morate prejeti informacije ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in v takšnem primeru dobiti dostop do osebnih podatkov in informacij, ki jih podjetje obdeluje.

Pravica do popravka in izbrisa
Če so osebni podatki netočni mora podjetje brez odlašanja popraviti netočne osebne podatke. Pravico imate tudi do dopolnitve nepopolnih podatkov.

Pravica do izbrisa (pozabe)
Pravico imate doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:
  •     ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave; ko umaknete soglasje za obdelavo;
  •     ko ugovarjate obdelavi in če je bila obdelava nezakonita;
  •     ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice); ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.

Pravica do omejitve obdelave
Velja v primerih:
  •     če oporekate točnosti osebnih podatkov;
  •     ko je obdelava nezakonita in ko nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
  •     ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti
Na vašo zahtevo vam moramo obdelane podatke posredovati v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki.

Pravica do ugovora
Ugovarjate lahko obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
Imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate stalno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.
Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje ALVO GLOBAL d.o.o. kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@alvo-global.com
Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
 
 
Vse pravice pridržane. © ALVO GLOBAL D.O.O. 2020, izdelava: MMstudio.
zapri Na spletnih straneh Alvotex.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.